corazon-salvaje.ro

banner

edith

Biografie:

Edith Gonzalez s-a nascut la 10-Dec.-1964. Este fiica lui Efrain Gonzalez, contabil, iar primii pasi pe scena i-au fost ghidati chiar de catre el. De fapt, copilaria ei s-a petrecut in fata camerelor de filmat.

La numai 4 ani, debuteaza in telenovela „Cosa juzgada“, iar la 5 ani, face o vizita pe platoul emisiunii „Siempre en Domingo“ si este aleasa sa interpreteze un rol alaturi de actorul Rafael Baledun.

La 8 ani, Edith juca deja in filmul „El rey de las gorillas“ si la numai 13 ani, cunoaste gustul succesului cu rolul din „Si bogatii plang“, unde joaca alaturi de deja celebra Veronica Castro.

In 1993, cariera ei explodeaza cu rolul din „Inima salbatica“, unde este partenera regretatului 'Eduardo Palomo'. Desi, initial, a fost tentata sa refuze rolul, fratele ei a convins-o sa accepte. „Inima salbatica“ devine cea mai iubita telenovela a tuturor timpurilor, iar celebritatea lui Edith traverseaza lumea.


In 1999, dupa rolul din „Dragostea invinge“, Edith si-a intrerupt cariera plecand la Paris pentru a studia baletul si limba franceza. De fapt, studiile au fost foarte importante pentru Edith, ea fiind una dintre putinele actrite care a studiat la Institutul Lee Strasberg din Los Angeles si la Universitatea Sorbona din Paris. In 2001, revine cu alt rol memorabil in „Salome“. Succesul ii surade si de data aceasta, iar telenovela ajunge in peste 20 de tari din intreaga lume.

Dupa ce a refuzat alte roluri in telenovele de duzina, Edith joaca un nou rol principal in „Padurea blestemata“ (2004) si succesul ii surade din nou. Pe perioada filmarilor, ea decide sa ramana insarcinata si paraseste platoul, lasandu-i rolul ei „mostenire“ actritei Ana Patricia Rojo.

Fetita ei, Constanza, s-a nascut pe 17 August 2004, iar identitatea tatalui a ramas, un timp, necunoscuta. Mai tarziu, s-a aflat ca acesta se numeste Santiago Creel si este un prieten apropiat al actritei.

In 2006, Edith revine cu un rol negativ in telenovela „O lume a fiarelor“, unde joaca alaturi de Gaby Espino si Michelle Vieth.

Pe 19 Noiembrie 2007, in urma unei vizite scurte in Romania, a filmat pentru postul de televiziune AcasaTV in telenovela "Inima de tigan" (productie Mediapro Pictures), Edith interpretand rolul unei faimoase producatoare care vine in Romania pentru a se informa asupra obiceiurilor si traditiilor tiganilor.

In 2007, a jucat in telenovela „Palabra de mujer“, cea mai noua productie a lui Jose Alberto Castro, alaturi de Yadhira Carrillo, Ludwika Paleta şi Lidia �vila.

In 2008, Edith a fost "imprumutata" de Televisa la Telemundo Columbia, dand viata personajului principal din telenovela „Dona Barbara“, avandu-l ca partener pe Christian Meier. Inregistrand un succes rasunator, "Dona Barbara" este considerata telenovela de referinta a lui Edith Gonzalez.

In 2009, ca urmare a succesului Dona Barbara, Edith revine la Televisa in telenovela „Cameleones“, in rolul directoarei unui liceu. Tot in acest an, Edith a jucat in primul episod din a doua serie a soap-ului "Mujeres asesinas", numit "Clara Fantasiosa".

In (2010), Edith a participat la premiera piesei de teatru "Buona noche, mama". In toamna acestui an, Edith a intrerupt contractul cu Televisa, semnand cu TV Azteca. Din anul urmator (2011), Edith a participat la filmarile telenovelei "Cielo Rojo" in care a jucat alaturi de Mauricio Islas si tot alaturi de Mauricio joaca in 2012 in piesa de teatru "Los arboles mueren de pie".

Urmeaza in (2013) telenovela "Vivir a Destiempo" in care a jucat alaturi de Humberto Zurita si Ramiro Fumazoni, iar in prezent(2014), filmeaza alaturi de Mauricio Islas si Saul Lizaso in noua telenovela intitulata "Las Bravo" (TV Azteca).

Sot: Lorenzo Lazo, cu care s-a casatorit pe 24-Septembrie-2010, la biserica Nuestra Senora del Pilar "La Ensenanza" din Ciudad de Mexico. La ceremonia religioasa si, mai apoi, la serbarea evenimentului mult asteptat, au luat parte membrii familiei si prieteni dragi actritei.

citeste tot..

Galerie foto (click pe poza pentru a o mari)

edith1 edith2 edith3 edith4

 

 

2008 ® Design by PTK-Design
® Toate Drepturile Rezervate PTK-Design